Adománykérő felhívás

Kedves Bajai Barátaink!

Ritkán fordul elő az, aminek most részesei lehetünk: életünk egy részét újjá teremthetjük, s szeretnénk, ha a szándék bajaivá válna. Ha a várossal közösen élhetnénk meg a „MI”, a mienk tudatát. Ami ebben most nagyon sokat tud segíteni mindannyiunknak, egy jármű. Egy MOZDONY, vagy GŐZÖS, kinek-kinek hogy tetszik, ami közel ötven éve árválkodik a Bajai Vonatkertben. A Bajai Városvédő és -szépítő Egyesület Nagy Dezső vezetőségi tagunk ötlete alapján felvállalta a „masina” állapotának felmérését, majd elkészítette az újjászületés lehetséges módjának a tervét is. A dolog, miután a Gőzös elfogadhatatlan esztétikai állapotban létezett, nem tűrt halasztást, azonnali lépéseket követelt.

Baja Megyei Jogú Város Önkormányzata részéről Széll Péter alpolgármester úr saját keretéből ajánlotta fel a felújításhoz szükséges anyagi források jelentős részét: 300.000.-Ft-ot. Ennek a támogatásnak a felhasználásával - valóságosan néhány nap alatt - mindannyiunk nagy örömére látványos változásokat sikerült elérnünk a Gőzös állapotában, esztétikai megjelenésében. Eddigi erőforrásaink jelentősen megcsappantak, ennek ellenére a munkát folytatjuk. A következő hetekben stílusos- és méltó környezetet, vagyis zúzottkő-ágyat építünk a Gőzös köré, és tájékoztató feliratokkal is ellátjuk szeretett „lakótársunkat”.

Erőt merítve a helyszínen megjelenők adakozási kedvéből, mederbe kívánjuk terelni azt. Aki úgy gondolja, hogy részt kíván venni ilyen módon a mozdony újjászületésében, kisebb-nagyobb felajánlását a következő számlaszámra utalhatja:

Bajai Városvédő és -szépítő Egyesület

Számlaszám: 10402513-50526649-89751001

Amennyiben a megjelölt cél elérésén túlmutatna a beérkezett felajánlások összege, azt egyéb, Baja város épülését és szépülését szolgáló feladataink finanszírozására -a nyilvánosság teljes körű biztosítása mellett- fogjuk majd felhasználni.

A lakosságot - különösképpen a környező „mozdonyos” iskolák tanulóit - arra kérjük, hogy vegyék védelmükbe a felújított Gőzöst, próbáljuk meg közösen megóvni a vandáloktól mindannyiunk tulajdonát, a Vonatkert felújított „ékszerdobozát”!

                      dr. Cseh Béla                                                                  Nagy Dezső